Persbericht 2023

Carter Muller

Carter Muller is een Nederlands-Amerikaanse klassiek pianist en aspirant-dirigent. Hij werd geboren in Amsterdam in mei 2001.

Carter heeft op verschillende podia in heel Europa en Noord-Amerika opgetreden, waaronder grote zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Als solist heeft hij met het Sinfonia Rotterdam en het Residentie Orkest opgetreden. Zijn repertoire strekt zich van Bach en Beethoven tot Chopin, Liszt, Debussy, Prokofjev en hedendaagse muziek. Hij heeft gestudeerd bij Prof. Peter Mack in Seattle, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en Nino Gvetadze, en aan de International Piano Academy in Imola bij Igor Roma. In 2021 rondde Carter zijn bachelor af bij Prof. Till Fellner aan de Zurich University of the Arts, waar hij zijn studie voortzet in het Solisten Master-programma.

Carter heeft masterclasses gevolgd bij verscheidene beroemde maestri in Europa en in de Verenigde Staten waaronder Angela Hewitt en Dmitri Alexeev. Hij behaalde prijzen op diverse concoursen in meerdere disciplines en is een grote belofte voor de toekomst! Carter verschijnt regelmatig op de nationale televisie en radio. Hij neemt deel aan de NTR documentaire Nieuwe Meesters en is onder meer te gast bij Jinek en Podium Witteman.

Naast piano heeft hij lessen compositie gevolgd bij Mathias Steinauer en directie bij Iwan Wassilevski aan de ZHdK, na eerder bij Taco Kooistra te hebben gestudeerd aan de Nederlands Junior Dirigeer Academie. Ook heeft Carter een sterke interesse in kamermuziek en vormt hij een duo met violiste Kamilia Boris.

Image
Femke Steketee
Annelies Vrieswijk

Sfeerimpressie

Direct kaarten bestellen voor het nieuwjaarsconcert