Persbericht 2024

Daan Boertien, Lisa Jacobs en Raoul Steffani


Daan Boertien

Daan Boertien (1991) is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Recentelijk trad hij op met internationaal gevierde zangers als Benjamin Appl, Roderick Williams en Thomas Oliemans. Zijn debuut-cd met bariton Michael Wilmering werd door de internationale pers lovend ontvangen. Sinds 2020 is Daan als Associate Artist verbonden aan de Dutch National Opera Studio. Hij won al vele prijzen. Zo mocht hij in 2020 de Berenbergprijs bekronen met een prijswinnaarsconcert in de Elbphilharmonie in Hamburg.

Op 10-jarige leeftijd werd Daan aangenomen bij de Young Musician’s Academy van het Conservatorium van Tilburg, waar hij les had van Jelena Bazova. Daarna studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Hiervoor ontving hij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Oscar und Vera Ritter-Stiftung Hamburg. Verder kreeg hij onlangs belangrijke muzikale impulsen van György Kurtág en Alfred Brendel.

Daan Boertien trad op bij festivals en gaf concerten in diverse concertgebouwen. Daarnaast is hij regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op televisie, onder meer bij Podium Witteman.

Image

Image

Lisa Jacobs

Violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde spel, verrassende programma's en podium presentatie. Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien in vele grote concertzalen over de hele wereld.

In 2015 heeft ze The String Soloists opgericht, een dynamisch internationaal strijkersensemble dat zich, door hun keuze zonder dirigent te werken, onderscheidt van de mainstream kamerorkesten door hun flexibiliteit en kamermuzikale benadering.

Lisa rondde haar studie in Amsterdam bij Ilya Grubert met de hoogste onderscheiding af. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam behaalde. Lisa is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België. Daarnaast geeft zij geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland.


Raoul Steffani

Bariton Raoul Steffani (1992) is de kersverse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste
onderscheiding die door de Nederlandse Staat aan een musicus kan worden uitgereikt. Hij ontvangt
de prijs in oktober 2023 uit handen van Staatssecretaris voor Cultuur tijdens een concert met
ASKO|Schönberg in het Muziekgebouw aan het IJ.

Sinds het begin van zijn carrière heeft Raoul Steffani een grote passie voor het liedrepertoire. Hij gaf recitals bij o.a. Oxford Lieder Festival, Internationaal Lied Festival Zeist en het Koninklijk
Concertgebouw Amsterdam. Hij werkte samen met dirigente Barbara Hannigan en met de
wereldberoemde sopraan Magdalena Kožena heeft hij een Schumann cd opgenomen.

Raoul studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en bij Margreet
Honig aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Hij
volgde masterclasses bij onder anderen Thomas Hampson, Christa Ludwig, Dame Felicity Lott en Elly Ameling. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy, waar hij de rol van Guglielmo in Così fan tutte van Mozart zong. Naast zijn zangstudie studeerde Raoul Zweedse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is lid van Equilibrium, het young artists program van Barbara Hannigan.

Image

Sfeerimpressie

Direct kaarten bestellen voor het nieuwjaarsconcert